Doorslaande Tongen

‘Doorslaande Tongen gooit het op een akkoordje’

Tijdens de succesvolle Doorslaande Tongen van 2017 is aandacht besteed aan het gebruik van akkoorden aan de discant. Het blijkt in het algemeen een ondergeschoven kindje, wat wel begrijpelijk lijkt: harmonicaspelers hebben aan de baskant immers al akkoorden tot hun beschikking?

Toch is kennis van akkoordgrepen aan de discant een enorme verrijking van je spel: veel muziekstukken klinken veel ‘rijker’ als je in plaats van één of twee tonen meer combinaties gebruikt. Binnen het betreffende akkoord. Ook kenmerkt de professionele speler zich doordat hij zijn muziek verrijkt met loopjes die binnen het betreffende akkoord vallen: de zogeheten ‘gebroken akkoorden’.

Dit weekend zullen alle docenten op hun (eigen) wijze tonen hoe zij deze materie verwerken in hun muziek. Het belooft een intensief maar leerzaam weekend te worden.

Tot dan: Mieke Smits en Eduard Bekker.

Heb je vragen over het weekend? Kijk ook eens op De Harmonicahoek, of stuur een mailtje naar Eduard.