Samenspel

Deze workshop richt zich  uitsluitend tot gevorderde spelers: als solist moet je al deunen op tempo kunnen spelen, als begeleider moet je ritmisch onderlegd zijn en vlot met akkoordenschema’s overweg kunnen.

We ondernemen een zoektocht, vertrekkend van ieders muzikale persoonlijkheid en specifieke inbreng om samen tot  een boeiend groepsgeluid te komen. Waarin verschilt het samenspelen in informele sessies van een uitgewerkt arrangement in concert-verband? Welke technieken kunnen we gebruiken om een nummer zo goed mogelijk te laten klinken? Hoe creëren we een eigen sound? Hoe verwerken we daar allerlei muzikale invloeden in, zonder bekende bands na te apen? Hoe brengen we de nodige afwisseling? Deze en nog meer vragen zullen tijdens de cursus behandeld worden. En natuurlijk staat het spelplezier centraal!

Ook ‘niet Ierse’ instrumenten zijn welkom: cello, altviool, bas, piano, klarinet, sax, trompet etc…